top of page
Çalışma Alanları
Çocuk Ergen Terapisi
Çocuk ergen terapisinde çoğunlukla ilk görüşme çocuk veya ergenin ebeveynleri ile gerçekleştirilir. Çocuğun veya ergenin kendisinden (yaşına bağlı olarak) ve ailesinden sorunun tanımına dair bilgiler ve gelişimsel bir tarihçe alınır. İlerleyen görüşmelerde gerekli görülmesi durumunda değerlendirme amaçlı olarak bazı testler/ölçekler uygulanabilir.
Çocuk-ergen terapi süresi soruna, yaşa ve çocuğun içinde bulunduğu durumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Ebeveyn Danışmanlığı
Ebeveyn Danışmanlığı; anne - babaların çocuklarını daha iyi tanıyarak kendi aile dinamiklerine ve yapılarına uygun olarak sorunlarına çözüm yolları üretmelerini sağlamak, çocuklarıyla empati kurarak doğru iletişimi sağlamak, günlük yaşadıkları problemlerde doğru yönlendirmeler yapabilmek, kriz ve çatışmaları yönetebilmek ve ileride olabilecek sorunlara erken müdahale de bulunmaktır. Aile Danışmanlığı alan aileler, daha sağlıklı, daha başarılı, iletişimi kuvvetli, kendine güvenen çocuk yetiştirmede daha hızlı ve kolay yol alabilirler.
Online Terapi
Online terapi, internet ortamında görüntülü bağlantı aracılığıyla yapılan profesyonel psikolojik danışmanlık görüşmeleridir. Online Terapi hizmeti; ülkemizde Türk Psikologlar Derneği Etik Yönetmeliğinin 7.4 numaralı maddesinde Geleneksel Olmayan Psikoterapi Ortamları başlığı altında sınıflandırılmıştır. Aynı zamanda Amerikan Psikiyatri Birliği tarafından da kabul edilmiş bir yöntemdir.
Pandemi nedeniyle, yurt dışında veya şehir dışında yaşayan, sık sık seyahat etmek zorunda olan, sağlık, ulaşım vb. diğer nedenlerden dolayı yüz yüze terapiye ulaşamayan kişiler için avantajlı bir psikolojik destek yöntemidir.
Oyun Terapisi
Oyun terapisi; çocuğun oyun ve oyuncaklar aracılığı ile kendisini, iç dünyasını, ihtiyaçlarını yansıttığı bir psikoterapi yöntemidir. Hiçbir çocuk oyuna hayır demez. Bununla birlikte çocuklar yetişkinler gibi duygularını ve düşüncelerini sözel olarak ifade edemez ancak çocuk oyun terapisi esnasında kendini yansıtabilmek ve kendini sözel veya sözel olmayan şekilde ifade edebilmek için ortam oluşturur. Bu nedenle oyun terapisi çocuğun yaşadığı korkuları, kaygıları, sıkıntıların çözüldüğü bir ortam haline dönüşür.
Oyun Terapisi çocuğun iç dünyasını anlamak, duygusal açıdan yaşadığı zorlukları çözümleyebilmek açısında etkili bir psikoterapi yöntemidir.
Bilişsel Beceri Destek Programı
Özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite, öğrenme güçlüğü, gelişimsel bozukluklar gibi sorunlar çocuğun şimdiki ve ilerideki okul hayatını, günlük yaşantısını, sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilecek sorunlara yönelik modüllerden oluşan ve birebir eğitim yoluyla çocuğun ihtiyaç duyduğu akademik beceri ve davranış becerilerini destekleyen bir müdahale programıdır.
bottom of page